Ce este un VPS si specificatiile VPS- ului

Orice afacere pe internet, fie care vorbim de un simplu blog sau un magazin virtual de anvergura, are nevoie de gazduire web. Fara gazduire, domeniul dumneavoastra nu va putea fi accesat.

Avantajul pe care il are un server VPS este partajarea exacta a resurselor si distribuirea lor in cel mai eficient mod.

Pe piata actuala, expertii in domeniul IT cred ca shared hosting este un ansamblu de servicii de hosting care are tendinta de a disparea din lumea virtuala, cele mai multe firme trecand la tehnologia VPS care in actualitate este in deplina expansiune.

Caracteristicile unui VPS :

– alocarea procesorului reprezinta procentajul din procesorul serverului alocat dumneavoastra.

– alocarea memoriei ram ­ toate aplicatiile web solicita memorie ram, cu cat aveti mai multe aplicatii web cu atat va trebuie mai multa memorie ram instalata. Un VPS va ofera si memorie swap, memorie aditionala in cazul in care memoria ram a ajuns la capacitate maxima.

– spatiu izolat pe hard disk – tot spatiul liber si fisierele dumneavoastra sunt complet izolate de ceilalti clienti, iar accesarea se poate face doar de dumneavoastra.

– acces deplin asupra VPS­ului. Puteti instala aplicatii, puteti rula aplicatii, puteti chiar naviga pe web prin intermediul VPS­ului. Daca doriti instalarea unui software special nu trebuie discutat cu gazda pentru a face modificari.

Datorita avansarii tehnologiei VPS­urile sunt acum accesibile ca pret inclusiv pentru site-urile mici si site­urile la inceput de drum.