Servicii de gazduire a emailului.

O gazduire a serviciului de email este un serviciu de internet hosting ce opereaza serverele cu email.
Serviciu de gazduire a emailului in mod normal ofera o versiune premium cu un cost definit pe baza de abonament , fara reclame publicitare fata de versiunile gratuite la email si free webmail.
Servicii de gazduire de e-mail difera , astfel, de la furnizorii de servicii e-mail ale utilizatorilor finali pana la site-urile de webmail. Se satisface cea mai mare parte a utilizatorilor de e-mail exigenti si a întreprinderilor mici si mijlocii de dimensiune ( IMM-urilor ) , in timp ce intreprinderile mari au de obicei propriul lor serviciu de gazduire pe propriul echipament si utilizeaza programe software cum ar fi Microsoft Exchange sau Postfix. Furnizorii de servicii web, de hosting, pot gestiona numele de domeniu propriu al utilizatorului, inclusiv autentificarea emailului prin sistem unde domeniul proprietarului doreste sa-l puna in aplicare, folosind un nume de domeniu specific ce identifica si califica expeditorii emailurilor.
Majoritatea furnizorilor de servicii de email-hosting ofera solutii avansate premium de e-mail gazduite pe platforme de e-mail personalizate/dedicate . Tehnologia si ofertele diferitilor furnizori de e-mail hosting poate s─â varieze in functie de diferitele nevoi . E-mailul oferit de cele mai multe companii de webhosting sunt de obicei baza celor mai extinse si standardizate POP3 si webmail bazat pe aplicatii de tip webmail open source , cum ar fi Horde , RoundCube sau SquirrelMail . Aproape toti furnizorii de webhosting ofera hosting de e-mail standardardizat.
In ceea ce priveste securitatea emailurilor sunt diferite aplicatii si companii care va pot proteja in privinta intimitaii prin offshore provacy, stocarea emailurilor in data centere fiind o optiune de incredere, alte facilitati chiar si de ordin psihologic ca sustenabilitatea serviciilor prin servere ce se alimenteaza cu energie regenerabila.