Tipuri de Web hosting

Tipuri de Web hosting

Serviciile de internet hosting sunt utilizate de multe companii care doresc sa fie conectate permanent pentru a transmite emailuri si diferite fisiere catre alte destinatii virtuale.

Servicu gratuit web hosting:
Este oferit de diferite companii cu precadere limitari ale functiilor, deseori cu reclame comerciale.

Shared web hosting service:
In mod tipic toate domeniile impart acelasi server si resurse ca memoria Ram si CPU-ul. Serviciile de baza sunt destul de limitate si nu sunt flexibile dpdv al actualizarilor si software-ului.

Server virtual dedicat
Conoscut ca VPS (server virtual privat) divide resursele serverului intr-un server virtual unde resursele sunt alocate in maniera de a nu reflecta direct partea hardware, se poate chiar muta cutia VPS intre servere, iar utentii pot avea acces pe spatiul lor virtual.

Serviciu de hosting dedicat:
Utentii au control 100 %, au propriul lor web server. O caracteristica principala este Self-Managementul. Utentul are drepturi de administrator la server, ceea ce inseamna ca clientul are responsabiliatea in ceea ce priveste securitatea si mentenanta.

Managed hosting service
Utentii obtin propriul web server dar nu detin control 100%, nu au acces la drepturile de administrator, dar pot gestiona fisierele prin FTP.

Colocarea serviciului de web hosting.
Este similar cu serverul de tip dedicat, compania ce ofera spatiu de gazduire detine serverele si asigura mentenanta acestora. Acest tip de solutie este cea mai scumpa si mai puternica iar suporul este oferit electronic cu ajutorul internetului.

Cloud hosting
Este noul tip de hosting, este mult mai de incredere si fiabil. Cloud hostingul de asemena permite furnizorilor de a incarca utentilor doar numai cateva resurse necesare clientului.

Home server
De obicei o singura unitate centrala localizata in spatiul propriu, privat, el poate fi alcatuit si dintr-o singura unitate de PC ce poate stoca si gestiona cateva site-uri web. Cea mai utilizata cale de a atinge un nume de încredere gazdă DNS este de a crea un cont cu un serviciu DNS dinamic. Un serviciu DNS dinamic se va schimba automat adresa IP pe in functie URL-ul atunci când se schimbă adresa IP.