WEB HOSTING

WEB HOSTING

Un serviciu web hosting este un tip de serviciu de internet ce permite persoanelor fizice si organizatiilor sa isi faca site-ul accesibil prin intermediul World Wide Web . Cei care ofera acesti serviciu sunt companii ce pun la dispozitie spatiu de stocare pe un server propriu sau în custodie pentru a fi utilizate de către clienți, precum și furnizarea de conexiune la internet.
Domeniul de aplicare al serviciilor de web hosting variaza foarte mult. Serviciul de baza este o pagina web sau hosting-ul de fisiere, unde fisierele pot fi încărcate prin intermediul File Transfer Protocol (FTP) sau o interfată Web. Fisierele sunt de obicei incarcate pe server asa cum sunt sau editate. Multi furnizori de servicii Internet (ISP) oferă acest serviciu gratuit abonaților. Persoanele fizice i firmele mici pot obține web hosting si de la furnizorii de servicii alternative. De obicei hosting-ul este gratuit, sponsorizat prin reclame. Serviciile de web-hosting oferite pentru persone juridice sau companii mai mari sunt mai scumpe si implica cheltuieli mult mai mari in functie de marimea si tipului de site.
Site-urile simple precum site-urile de prezentare nu solicita spatiu de stocare foarte mare si care de obicei este suficient ceea ce se ofera. Un site complex solicită un pachet mai mare in ceea ce priveste serviciile web hosting, care ofera platforma de support pentru baze de date si parte de development (de exemplu, PHP , Java , Ruby on Rails , ColdFusion , sau ASP.NET ). Aceste facilități permit clientilor sa scrie sau sa instaleze script-uri pentru aplicati cum ar fi forumuri si management de continut . De obicei pentru site-urile de comert online se foloseste SSL (Secure Sockets Layer ).
Providerii de web hosting pot de asemenea sa ofere o interfață sau un panou de control pentru administrarea serverului Web si instalarea descript-uri, precum si alte module si aplicații de servicii cum ar fi e-mail-ul. Anumiti provideri sunt specializati in anumite pachete software sau servicii (de exemplu, e-commerce), care sunt de obicei utilizate de către companii mai mari care externalizeaza infrastructura de retea.